Inför utbildningsstart

Välkommen till STI! Här hittar du som blivit antagen till höstens YH-program mer information inför starten och din första tid här på STI

Om antagningsbeskedet

Antagningsbesked skickas ut till dig som har fått en plats på ett av våra YH-program. För att behålla din plats måste du svara på beskedet i din ansökan senast den 11 juli.

Logga in i din ansökan

Om du erbjuds plats på flera YH-program kan du endast tacka ja till ett av dem. Du kan bara gå en heltidsutbildning i taget på STI.

Reservplatsbesked skickas till personer som är behöriga men ännu inte har fått en plats. Om du får ett reservplatsbesked betyder det att du står i kö om någon tackar nej till sin plats. Om det händer, får du ett antagningsbesked och måste svara inom några dagar för att behålla platsen. Kolla din mejl regelbundet under sommaren. Sista svarsdatum står i ditt antagningsbesked.

Upprop

Du som har tackat ja till ditt antagningsbesked blir kallad till upprop för din utbildning.

Uppropet sker vecka 34, 35 och 36. Vilket datum som gäller för din utbildning står i ditt antagningsbesked. Samtliga upprop sker online över Teams. Ha gärna med något att anteckna på under ditt upprop. 

Mer information inför själva utbildningsstarten får du i augusti.

OBS! Om du inte är närvarande vid uppropet kan du förlora din plats. Meddela oss snarast om du inte kan delta, för att behålla din plats. Skicka ett mail till info@sti.se med namn, personnummer, utbildning, orsak till frånvaro och hur länge du väntas vara frånvarande.

Utbildningsstart

Utbildningsstarten för de flesta av höstens utbildningar är vecka 35, 36 och 37. Se exakta tider i ditt schema

Introduktionsdagarna

  • Intro till utbildningen: Den inledande veckan av din utbildning kommer att ägnas åt att ge dig en introduktion till vad du kommer att lära dig och hur det praktiskt fungerar att studera på STI. Du kommer också att få möjlighet att lära känna dina klasskamrater och din utbildningsledare.
  • Möte med arbetslivet: Arbetslivet kommer att introducera din framtida yrkesroll och berätta mer om vad du kan förvänta dig under och efter utbildningen. 
  • Studieteknik: För att ge dig en stark start kommer vi även att erbjuda en kurs i studieteknik under introduktionsveckan. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla effektiva studievana och strategier.
  • Dataintro: Du kommer att få en introduktion i hur STI:s lärplattform fungerar samt få konto och inlogg.

Introduktionsveckan hålls både på distans och på plats i våra lokaler vid Liljeholmen. 

Praktisk information

 

Studiematerial och litteraturlista

Du är ansvarig för att skaffa den litteratur och skrivmaterial som du behöver för dina studier. Innan varje kurs informerar vi dig om vilken litteratur och vilken programvara som behövs, så du behöver inte köpa något i förväg. I vissa kurser kan vi behöva beställa in material som du sedan kan köpa direkt från STI. Vi kommer att lägga upp en lista över litteraturen i vår lärplattform inför varje kurs.

Programvaror

Du ansvarar själv för att ladda ned programvaror enligt programvaruförteckning till egen dator. STI tillhandahåller, under kursens genomförande, licenser för de programvaror som är en del av undervisningen. Programvaruförteckning kommer att läggas upp i vår lärplattform löpande inför respektive kurs.

Datorrekommendationer 

Undervisning

Utbildningen är på heltid och kräver att du ägnar mycket tid och engagemang åt dina studier. Du kommer att ha schemalagd undervisning 2-3 dagar i veckan, men förutom det behöver du själv planera dina studier. Det innebär att du behöver lägga tid på att läsa, studera och göra uppgifter på egen hand.

Schemat kan variera från vecka till vecka, så det är viktigt att du regelbundet kontrollerar ditt schema. Observera att schemat kommer att planeras under sommaren och fastställas närmare utbildningsstarten.

Se ditt schema i TimeEdit

CSN

Som studerande på en YH-utbildning har du rätt att söka studiemedel från CSN. Efter uppropet registrerar vi dig som studerande och veckan därpå vid den officiella utbildningsstarten kan du logga in och lämna studieförsäkran hos CSN.

Har du frågor om studiemedel eller behöver ansökningsblanketter vänder du dig direkt till CSN. Har du BankID eller Mobilt BankID kan du ansöka om studiemedel direkt på csn.se

Schema, lärplattformen och studerandekonto

Under din utbildning kommer du att ha schemalagda lektioner i genomsnitt 15-18 timmar per vecka. Antalet timmar kan dock variera och dagarna kan förändras från vecka till vecka. För att hålla dig uppdaterad kan du använda TimeEdit för att se ditt schema. Det är viktigt att regelbundet kontrollera schemat eftersom det kan ske ändringar. Tänk på att schemat kan ändras fram till utbildningsstarten.

När du börjar din utbildning kommer du att få tillgång till STI:s lärplattform samt ett studerandekonto i Office. Detta ger dig möjlighet att använda verktyg som Office, Teams och andra program som är relevanta för din utbildning.

Har du behov av särskilt pedagogiskt stöd?

Om du innan utbildningen är medveten om att du av särskilda skäl är behov av extra pedagogiskt stöd kan du ansöka om det till STI. För att kunna ge dig det stöd du behöver direkt från start vill vi gärna att du meddelar oss så snart som möjligt. Du kan skicka in din förfrågan om särskilt pedagogiskt stöd till info@sti.se.

Lokaler

STI har sina lokaler på Liljeholmstorget 7 i Stockholm. För att hitta till oss går du in i Liljeholmstorgets Galleria via entrén bredvid Lindex och tar hissen till våning 5.

LIA (Lärande i Arbete) 

LIA är den praktik som ingår i utbildningen och du får under flera perioder vara ute på en arbetsplats och lära dig yrket i verkligheten. LIA-platsen söker du själv men du får såklart hjälp från STI med kontaktpersoner i våra samarbetsföretag och i vårt breda branschnätverk. LIA är inte bundet till studieorten utan kan genomföras i hela Sverige.

Studentbostad

Vi har tyvärr inga bostäder att erbjuda utan du ordnar själv ditt boende. Det brukar annonseras ut studentlägenheter för YH-studenter på bland annat:

Officiella terminstider

Här finns de officiella terminstiderna för förstaårsstudenter vid STI. Dessa datum använder du när du ska ansöka om studiemedel och annat administrativt. Observera att dessa tider inte är dina lektionstider. För information om dina lektioner och schema hänvisar vi till Timedit.

Om du ska börja ditt andra år på STI, hittar du dina officiella terminstider på lärplattformen.

"Utbildning utifrån arbetsmarknadens behov"

Visa alla omdömen från studenter